Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

james

Artist : James (UK)
Support Act : Aviv Geffen (ISR)
Castle Rock Festival (3 days)
Date : 22 July (Thursday)
Start time : 22.15
Total running time : 1h55m
sets : / encores : 1/2
Venue : Its Kale (Kamares) Castle Ioannina (open air)
City / Country : Ioannina / Greece
People attending : 5.000 - 6.000
Ticket Price : 33E/38E (45E 2day ticket)
Weather : Very Good & Warm Summer night

Rating > Performance : / Recording : (in cigarettes) : 9/8
(some talkers, slightly distorted Right Channel)
Title : "play something, play something... anything"
code : dxt 10/18
Audience Recording

setlist :
01 crowd - intro
02 Bubbles
03 Born of Frustration
04 Senorita
05 Ring the Bells
06 Dr Hellier
07 Crazy
08 She's a Star
09 Waterfall
10 I Wanna Go Home
11 Out to Get You
12 Stutter
13 Lookaway (new next single from unreleased 'The Morning After' EP)
14 Say Something
15 Tomorrow
16 Sound
17 crowd - encore 1 (discoball)
18 Dream Thrum
19 Sometimes (Lester Piggott)
20 Laid
21 crowd - encore 2
22 Sit Down
23 Getting Away With It (All Messed Up)

comments :
...όλη την εβδομάδα έβρεχε κάθε απόγευμα, το πρωί έβρεχε στη Βόρειο Ελλάδα καταιγιστικά, πολλά τροχαία ακόμα κι ένα θανατηφόρο με λεωφορείο από το Κιλκίς, μετά βγήκε ο ήλιος και κράτησε η καλοκαιρία για 2 ακριβώς ημέρες!
Waterfall (exclusive for this concert)!

1 σχόλιο:

dreams-dxt είπε...

JAMES



22/07/2010 (Πέμπτη) - ΙΤΣ ΚΑΛΕ, Κάστρο Ιωαννίνων

Φεστιβάλ CASTLE ROCK, διοργάνωση Γιώργος Γάκης, 23/07/2010 Χάρις Αλεξίου & Μάρθα Φριτζήλα. Παράλληλες συναυλίες μουσικών σχημάτων από την περιοχή και τη Θεσσαλονίκη. Προβολές και εκθέσεις στους χώρους.





Η συναυλία κανονίστηκε μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές... Όλο το πρωινό έβρεχε στη Βόρειο Ελλάδα καταρρακτωδώς, τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Βέροιας – Θεσσαλονίκης με λεωφορείο από το Κιλκίς και τρεις νεκρούς. Στα Γιάννενα έβρεχε κάθε απόγευμα όπως πληροφορήθηκα από συνάδελφο εκεί... Ξεκινήσαμε οι δυο μας μετά τη δουλειά Πέμπτη μεσημέρι... Το λάστιχο του τζιπ σκασμένο και καθυστέρηση κανά μισάωρο στο βενζινάδικο για αλλαγή με τη ρεζέρβα! Καλοί οι οιωνοί! Φτάνουμε στα Γιάννενα μετά από 3 ώρες κι ένα τέταρτο με την Εγνατία Οδό. Νερά παντού, λάσπες στους δρόμους, αλλά ο ουρανός ηλιόλουστος! Το δωμάτιο στο απέναντι κτίριο του Du Lac ισόγειο και υγρό! Αλλαγή και τελικά επιτέλους άραγμα στο μπαλκόνι με θέα τη λίμνη. Η ώρα είναι πια 8. Κατά τις 9 ξεκινάμε για το χώρο του Κάστρου στη λίμνη. Μετά από κύκλους για παρκάρισμα (παρκάρισμα στα Γιάννενα – σταυρόλεξο άλυτο!) κι ακόμα περισσότερους κύκλους για να βρούμε την είσοδο του συναυλιακού χώρου φτάνουμε. Κόσμος παντού... ουρές στα εισιτήρια, ουρές στις μπύρες, ουρές στο merchandise επίσημο μέσα και ’μαϊμού’ έξω... Ούτε σταγόνα από τον ουρανό! Νέοι, νέοι, νέοι... Οι παράλληλες εκδηλώσεις στην είσοδο και σε μια μικρή εσωτερική σκηνή έχουν τελειώσει. Ο χώρος είναι εξαιρετικός. Κάστρο Ιωαννίνων Ιτς Καλέ, περιοχή Καμάρες. Φυσικά διαζώματα με γρασίδι, διάσπαρτα θεμέλια και απόλυτος σεβασμός στον ιστορικό αυτό τόπο. Τριγυρισμένο μέρος από τα ορθωμένα τείχη, προβολές στις καμάρες και η νύχτα ξάστερη! Στη μεγάλη σκηνή ο μικροκαμωμένος Ισραηλινός Aviv Geffen, ανεβαίνει στα σίδερα του φωτισμού, κρύβεται σε μαύρα πανιά, ξεγυμνώνεται... μερικοί ανταποκρίνονται, άλλη βλέπουν τις μπλούζες με το λογότυπο ‘Fuck You! We ‘re from Israel’ και μειδιάζουν. Τελικά κατά τις 09.45 αρχίζει η ετοιμασία για τους Βρετανούς πολυαγαπημένους James.

10.15 και για 2 ώρες το συγκρότημα δίνει μια πολύ καλή συναυλία με 2 προσχεδιασμένα encore και τον κόσμο να τους αγαπά, να τραγουδάει, να χορεύει, να πίνει. Ήμασταν πολύ μπροστά στη σκηνή, στα αριστερά ηχεία κανένα 2 μέτρα από τη σκάλα που ανεβοκατέβαιναν... Η βροχή δεν επισκέφτηκε το μέρος καμία από τις 2 μέρες του φεστιβάλ. Διασκέδαση και επιστροφή στο ξενοδοχείο... Πολύ ωραία... Την επόμενη νύχτα ανέβηκε λιγάκι ο μέσος όρος των θεατών (μέχρι και καθήμενοι υπήρχαν) και έπεσε η κατανάλωση της μπύρας. 6.000 άνθρωποι την Πέμπτη και 3.000 την Παρασκευή, περίπου... Ένα τρελό παγωτό και σιροπιαστά στις 1 τη νύχτα κι επιστροφή στο ξενοδοχείο, την επομένη πήραμε πάλι την Εγνατία Οδό ανάποδα... ‘Play something, Play something… Anything!’…